Bel nu

BluEvolution Green Line

De nieuwste generatie bluEvolution Green Line 82mm is een combinatie van elegant design en innovatieve technologie. Dit systeem biedt de hoogst mogelijke mate van energie-efficiëntie en energiebesparing.

kenmerken:

  • PVC profielen 6 kamers in het frame en set in 6 kamers
  • profieldiepte: 82 mm
  • buitenwand dikte van de PVC-profielen ? 2,8mm (klasse A)
  • Profiel van klasse S
  • Versterking van het kozijn met 2mm gegalvaniseerd staal
  • gemakkelijk schoon te maken
  • drie afdichtingen
  • hoge weerstand tegen wind, regen en stof

Download folder

Download technische gegevens

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Ribo Kunststofkozijnen
Product Name
BluEvolution Arte

activPilot Comfort  PADK

In vergelijking met conventionele draai-kiep-ramen beschikt activPilot PADK (Parallel Afstelbaar Draai Kiep) naast de openingsmogelijkheden “draaien” en “kiepen” daarnaast nog eens over een verdere openingsdimensie: “parallel afstellen”. De raamvleugel wordt parallel aan het kozijn naar buiten toe parallel afgesteld.
Er ontstaat zo een ca. 6 mm brede luchtspleet die onder alle weersomstandigheden een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert.

Bij de ontwikkeling van activPilot PADK hebben wij bewust voor een nieuwe benadering gekozen. De Tilt-First (kiepen voor draaien) schakelvolgorde biedt het voordeel dat het beslag zeer licht beweegbaar is en hoge productietoleranties toelaat. Deze in de markt steeds meer geaccepteerde schakelvolgorde biedt extra veiligheid en wordt frequent ingezet in kinderopvang en basisscholen, eengezinswoningen en in senioren- en appartementencomplexen.

Het bijzondere is daarbij de dubbele functie van de greepstand dwars: Wordt de greepknop van onderen in de dwarsstand gebracht, dan bevindt het beslag zich in de kiepstand. Door nogmaals 90° verder te draaien naar de 180°-stand wordt de vleugel parallel afgesteld. Door de greepknop terug te draaien naar de 90°-stand, laat de raamvleugel zich in de draaistand zetten.
Om het raam te sluiten, moet de greep naar beneden in de uitgangspositie worden gedraaid. Het feit dat ook bij activPilot Comfort PADK kan worden teruggevallen op het modulaire systeem van activPilot Concept is een bijkomend voordeel.

De natuurlijke luchtverversing in de parallelafstelling zorgt voor een aantoonbaar gezonder ruimteklimaat. De bijzonderheid daarbij: in deze (open) stand wordt dezelfde inbraakveiligheid geboden als in de gesloten toestand van raam-inbraakwering tot weerstandsklasse RC 2 volgens DIN EN 1627-1630.

De innovatie: inbraakwerend ventileren!

Al onze kozijnen kunnen geleverd worden met verschillende handgrepen.

Secustik® – De raamgreep met de hoorbare plus aan veiligheid

In onze Secustik®-raamsluiting is een gepatenteerd blokkeermechanisme als basisbeveiliging geïntegreerd. Dit bemoeilijkt het onbevoegd manipuleren van het raambeslag vanaf de buitenzijde. Een koppelingselement tussen greep en vierkantstift werkt daarbij als mechanische diode. Het laat de normale bediening van de raamsluiting toe, maar blokkeert de raamsluiting wanneer iemand probeert vanuit de buitenzijde, via het beslag, de raamsluiting te manipuleren.

Bij het met 180° bedienen van de Secustik®-raamsluiting van gesloten toestand naar kiepstand, klikt het beveiligende blokkeermechanisme precies in de verschillende standen. Dit typische Secustik®-geluid is de hoorbare plus van extra beveiliging aan het raamelement.

Zo ontstaat het typische Secustik®-geluid

Gepatenteerd blokkeermechanisme van de Secustik®-raamsluiting

Bij het draaien van de raamgreep klikken de gelagerde veiligheids-pinnetjes “1” precies in de speciale uitsparingen “2” van de behuizing

In het vervolg van de draaibeweging worden de pinnetjes “1” door het koppelingselement “3” meegenomen naar de volgende uitsparing, “2” waar ze weer hoorbaar inklikken

Hoe werkt de Secustik®-techniek?

Bij een poging tot inbraak worden de veiligheidspinnetjes “1” door een tweede koppelingselement “3” in de uitsparingen van de behuizing “2” gedrukt

In deze stand bemoeilijken de veiligheidspinnetjes “1” effectief het bedienen van de raamsluiting vanaf de buitenkant van het raam.