Bel nu

Energie besparing

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. Je woont comfortabeler en bespaart op je energieverbruik. Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn nieuwe kozijnen met triple (‘driedubbel’) glas de beste keuze. Wil je alleen het glas vervangen? Kies dan voor HR++ glas of triple glas.

Met isolatieglas – zoals HR++ glas en triple glas – blijft de warmte in huis. Daardoor bespaar je energie, wat goed is voor het klimaat (minder CO2-uitstoot). Bovendien is het comfortabel: geen tocht en kou bij de ramen, geen condens aan de binnenkant van het raam en veel minder geluid van buiten.

Als je in een gemiddelde tussenwoning met alleen enkel glas (20 m2) al het enkel glas vervangt door HR++ glas, bespaar je zo’n 240 euro per jaar op je energierekening. Met HR++ glas bedoelt Milieu Centraal HR++ dubbel glas. HR+++ glas, drievoudig glas of driedubbel glas genoemd.

 

Isolatie beter door argon en coating

In de spouw tussen de glasplaten zit droge lucht, of een soort gas. Die van gewoon dubbel glas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR++ en HR+++ (en het meeste HR+) glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht.

Aan de binnenzijde van alle HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door.

Het soort glas is herkenbaar aan de aanduiding (HR, HR+ en HR++ ) tussen de glasplaten in. Als u twijfelt of het glas een warmtereflecterende coating heeft, kunt u dat met een aansteker controleren: houd (in huis) op tien centimeter van het dubbel glas een brandende aansteker. Kijk naar buiten: u ziet dan vier vlammetjes reflecteren. Als er een coating op het glas zit, heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/roze).

 

U-waarde van glas

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Triple glas heeft de laagste U-waarde (0,5 – 0,9). Ribo kunststofkozijnen HR++ glas(dubbelglas) heeft een U-waarde van 1.0 en onze HR+++ Glas (Triple glas) heeft een U-waarde van 0.5 mede doordat het glas is gevuld door argongas

Kozijnen met triple glas zijn 20% duurder in aanschaf dan kozijnen met HR++ glas maar besparen ook 25% meer op de stookkosten.